فواید یادگیری زبان جدید در سنین پایین

یادگیری آسان تر در کودکی

یادگیری زبان جدید در سنین کودکی بسیار آسان تر ست زیرا ساختار مغز هنوز در حال پرورش می باشد به همین دلیل این ساختار در حال رشد یادگیری را تسهیل می کند. به لحاظ زیستی مغز کودکان همچون اسفنج اطلاعات جدید را به طور ناخودآگاه به خود جذب میکند مانند وقتی که یک بزرگسال غیرارادی ملودی و ریتم یک آهنگ را با خود تکرار میکند.

یکی دیگر از فواید این سنین آن است که کودکان خیلی ساده تر از بزرگسالان فکر میکنند و صحبت میکنند. کودکان کلمات کمتر و جملات کوتاه تری می سازند و انتزاعی هم فکر نمیکنند بنابراین نیاز به دایره لغات خیلی پیچیده و بزرگی برای ارتباط برقرار کردن با دیگران ندارند اما بزرگسالان برای اینکه بتوانند به خوبی اعتقادات و احساسات خود را بیان کنند نیاز به کلمات به مراتب سخت تری دارند.

علاوه بر این کودکان زمان بسیاری نسبت به بزرگسالان دارند تا به حد مطلوبی از تسلط بر زبان برسند. آنها میتوانند از جملات ساده شروع کنند و رفته رفته از ساختار های متنوع تر و پیشرفته تری استفاده کنند در حالی که بزرگسالان با توجه به مسائل روزمره ی زندگی اغلب وقت چندانی ندارند و دیگر انگیزه ی کافی برای در اولویت قرار دادن یادگیری زبان را در خود احساس نمیکنند.

تقویت کنجکاوی کودکان و تشویق کردن آنها به سمت یادگیری در سایر موضوعات

کودکانی که در حال آموختن زبان جدید هستند با ذهنی خلاق تر رشد میکنند و توانایی حل مسئله در آنها تقویت می شود. مغز این کودکان به طور مداوم و پیوسته سعی میکند اطلاعات زبانی را در مغز مرتب کند و تصمیم بگیرد چه زمانی از هر کدام از آنها استفاده کند. بنابراین کودکان دو یا چند زبانه در زمینه های برنامه ریزی ، حل مسئله ، تمرکز و انجام همزمان چندین کار عملکرد بهتری نسبت به تک زبانه ها نشان میدهند.

در عین حال، کودکان طی آموزش با فرهنگ، تاریخ و سنن ملل دیگر آشنا می شوند. این آشنایی به مرور زمان کنجکاوی کودکان را در مورد سایر مطالب همچون عادات غذایی، هنجارهای رفتاری و ارزش های اخلاقی به دنبال دارد. آموزش و یادگیری هر زبان زنده ی دنیا فراگیری فرهنگ آن را هم به دنبال دارد زیرا فرهنگ جز لاینفک زبان است و جوامع مختلف بشری از دیرباز روش های زندگی متفاوتی داشته و دارند.

پرورش تفکر واگرا

کودکان چند زبانه از دریچه های گوناگونی به پیرامون خود نگاه میکنند بنابراین در مواجهه با یک موضوع نظرات مختلفی می دهند اما چگونه؟ در هر زبانی برای توضیح یک مطلب از روش های مختلفی استفاده می شود به عنوان مثال در زبان ترکی و روسی هیچ معادلی  برای

To be و to have

وجود ندارد. بنابرین برای این افراد مفهومی هم ندارد اما وقتی با زبان انگلیسی آشنا می شوند مفاهیم این افعال روش جدیدی را در اختیار آنها میگذارد و می توانند از جهات متنوع تری مفهومی را  درک کنند و انتقال دهند. اسم ها، صفات و قید ها چه طور؟ بله هر کدام میتوانند دید جدیدی را به فرد اضافه کنند و در نهایت شخص در تفکر واگرا رشد قابل ملاحظه ای خواهد داشت و به همین تربیت رشد خلاقیت را هم به دنبال خواهد داشت.

افزایش ارتباط موثر با سایر افراد دنیا

همانطور که قطعا میدانید زبان بین المللی در حال حاضر زبان انگلیسی ست. زمانی که دو طرف مکالمه زبان مادری یکسانی ندارند نیاز به یک زبان مشترک برای برقراری ارتباط دارند. در عصر تکنولوژی و کم رنگ شدن مرزها و تبدیل شدن به یک دهکده ی جهانی این نیاز پر رنگ تر و مهم تر می شود. اشخاص سراسر دنیا به جهت آموزش، تجارت، گردشگری و غیره با یکدیگر تعامل دارند و لازمه ی تعامل موثر و مفید دانستن هر چه بهتر زبان انگلیسی ست .

تصویر زیر 10کشور برتر در زبان انگلیسی به عنوان زبان دوم  را نشان میدهد

جلوگیری از بیماری های مرتبط با سن در آینده

تحقیقات بسیاری نشان میدهند یادگیری زبان دوم بروز بیماری آلزایمر را حدود 4.5 سال به عقب می اندازد.  تحقیقی جدید در مجله ی

Neuropsychologia

نشان میدهد. دو زبانه شدن تغییراتی در بخشی از ساختار مغز می دهد که موجب مقاوم شدن آن در برابر بیماری های  آلزایمر و اختلال شناختی خفیف می شود.

 

موقعیت های شغلی بیشتر

در جامعه ی مدرن امروزه و در طی جهانی شدن، شرکت ها به دنبال جذب نیروهایی هستند که علاوه بر تخصص در زمینه مربوطه قادر به صحبت به زبان های دیگر هم باشد. این افراد اغلب دستمزد بیشتری نسبت به تک زبانه ها دریافت میکنند. کمپانی ها نیاز به کارمندان توانمندی دارند که بتوانند با سایر کشورها به خوبی مراوده داشته باشند و بین المللی کردن محصول یا سرویس شرکت را تسهیل کنند. شرکت های بزرگ و مطرح در دنیا نیاز به شعبه های زیادی در سراسر دنیا دارند و اغلب متمایل هستند تا نیروهای دو یا چند زبانه جذب کنند. بنابراین افراد با تسلط بر دوم فرصت های شغلی بسیار با درآمد بالاتر نسبت به همتایان تک زبانه خود دارند .

منابع :

https://www.ertheo.com/blog/en/learning-a-second-language/

https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=84195

اشتراک گذاری:

دیدگاهتان را بنویسید